Ullfett (Vattenfri lanolin)

Lanolin är ett fett som utsöndras från fårens talgkörtlar och finns i fårets ull och har som uppgift att skydda det.

lamm

Efter att fåren klippts tvättas ullen. Under tvättprocessen avskiljs ullfettet som sedan genomgår raffineringsprocesser.

Människor har använt lanolin som hudprodukt i mer än 7000 år. Lanolinet har en enastående förmåga till luftväxling som möjliggör för huden att bibehålla fukt och gör huden len och mjuk, det täpper inte till porerna.
Lanolinets kemiska uppbyggnad liknar den mänskliga hudens talg och absorberas därför snabbt av huden och fungerar som transportör av fettlösliga ämnen.

 

 

Lanolinet reparerar hudens naturliga barriär och förhindrar att skadliga och irriterande ämnen kan penetrera (ex. bakterier, skarpa rengöringsmedel etc.) huden.

lanolinÅterställer hudens naturliga fuktbalans

Reparerar sprucken, narig och torr hud

Reparerar solskadad hud

Skyddar vid kall vind och kyla

Reparerar såriga bröstvårtor

 

EU/EG (EEC Costmetics Directive Second Amendment) tillåter användning av lanolin utan några restriktioner. Amerikanska myndigheter som godkänner kosmetiska produkter klassificerar lanolin som en helt säker hudprodukt.

Antal unika besökare